Υγραντική λοσιόν

Παρασκευάσματα » Υγραντική λοσιόν

Υγραντική λοσιόν με Βότανα

Την λοσιόν αυτή την χρησιμοποιούμε πρωί βράδυ. Βάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα στην παλάμη του ενός χεριού, τρίβουμε τα χέρια μας και μετά κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο, προσέχοντας να μην τραβάμε το δέρμα.
Για να την παρασκευάσουμε θα χρειαστούμε:
· 2-3 πολύ μαλακά, φρέσκα βερίκοκα, κομμένα (αν χρησιμοποιήσετε ξερά, μαλακώστε τα πρώτα σε κρύο νερό επί μια ώρα και μετά σουρώστε τα και κόψτε τα)
· 75 και 40 ml (1/2 φλιτζάνι και 2 κουταλιές της σούπας) γλυκερίνη
· Μία πρέζα φρέσκο ή ξερό υπερικό, ψιλοκομμένο ή τριμμένο
· Μια πρέζα φρέσκα ή ξερά άνθη καλεντούλα (κατιφέ), κομμένα σε ψίχουλα
· 15 γρ (1/2 κουταλιά της σούπας) κορν φλάουρ
· 20 ml (1 κουταλιά της σούπας) ελαφρύ ηλιέλαιο
· 120 ml (6 κουταλιές της σούπας) νερό (για κανονικό και ξηρό/ευαίσθητο δέρμα, αντικαταστήστε το νερό με νερό από άνθη πορτοκαλιάς. Για λιπαρό δέρμα, αντικαταστήστε το νερό με ροδόνερο).
Λιώνουμε τα βερίκοκα και τα ανακατεύουμε με τα 75 ml γλυκερίνης (εναλλακτικά βάζουμε τα δυο υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε επί 2 λεπτά). Προσθέτουμε τα βότανα, ανακατεύουμε καλά και κοσκινίζουμε.
Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το ηλιέλαιο μέχρι να πετύχουμε μια λεία ζύμη. Προσθέτουμε αργά την υπόλοιπη γλυκερίνη και το νερό.
Ανακατεύουμε τα δυο μείγματα και μετά τα ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν βράση, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και παχύ.
Κρυώνουμε το μείγμα και το διατηρούμε στο ψυγείο για 4 μέρες.